Noaberproat: met Roy Spekhorst van Pelle’s Deurningen

Wij hebben onze noaber Roy van Pelle’s Deurningen deze maand geïnterviewd. Lees hier waarom zij verkozen zijn tot het beste terras van 2023.

Kun je jezelf even voorstellen?

Ik ben Roy Spekhorst, samen met Wendy Amweg inmiddels 15 jaar eigenaar van Pelle’s eten & drinken. Ooit begonnen als afwasser, nu trotse horecaondernemer. Hiervoor de hogere hotelschool gedaan in Leeuwarden.

Je bent eigenaar van Pelle`s Deurningen. Een
bijzondere bedrijfsnaam. Hoe ben je op deze
naam gekomen en hoe verhoudt de naam zich
met jouw bedrijfsactiveiten?

Pelle is een bijnaam van de 1ste oprichter van Pelle’s in Deurningen. In 2002 is het bedrijf geopend onder de naam Pelle’s , we hebben het in 2009 overgenomen en het uitgebouwd tot een multifunctioneel horecabedrijf met ijs & chocoladelokaal.

Jullie hebben het beste terras van 2023. Hoe hebben jullie dit gerealiseerd? En waarom zijn jullie de beste?

Door altijd bezig te blijven en te blijven innoveren en te investeren in je bedrijf en je medewerkers. Dat laatste is het allerbelangrijkste, want zij staan dagelijks in contact met onze gasten. Onze medewerkers zorgen ervoor dat de gast het naar de zin heeft bij Pelle’s.

Wat vind je het leukste aan je werk en waarom?

Ondernemen is vrijheid. We bepalen onze eigen dagen, mogen ideeën omzetten tot daadwerkelijk nieuwe concepten en zijn dagelijks bezig met mensen.

Bij het bezoek aan jullie viel het mij gelijk op dat er een gezellige en prettige sfeer hangt op het terras en onder het personeel. Hoe bewaak je  het harde werken maar ook de sfeer?

Naast salaris is het ook belangrijk dat een medewerker zich thuis voelt, zich serieus genomen voelt en het gevoel krijgt dat hij of zij er ook daadwerkelijk toe doet. Hier proberen we keihard aan te werken en over te geven aan onze shiftleaders. Zij kunnen dan op hun plaats onze oproepers weer motiveren en stimuleren!

Elk bedrijf krijgt te maken met verzekeringen. Waarom heb jij destijds gekozen voor Zandstra Financieel Advies?

Wij waren op zoek naar een bedrijf met een gezicht. Ik vind het prettig om met een kleine organisatie te werken zodat de lijntjes kort en erg persoonlijk blijven.

Welke verzekeringen vind jij binnen Pelle`s Deurningen het belangrijkste? En waarom vind je deze verzekeringen belangrijk?

Brand je bedrijf af. Dat lijkt me het ergste wat iemand kan overkomen. Dit moet van a tot z goed geregeld zijn. We vinden het fijn dat we deze jaarlijks doorspreken om te kijken of we nog alles juist hebben verzekerd.

Welke bescheiden rol speelt Zandstra Financieel Advies binnen jouw organisatie?
Hoe groter de organisatie, hoe meer verzekeringen en hoe meer medewerkers. Er komt steeds meer bij kijken, verzekeringsmaatschappijen proberen zich telkens in te dekken. Het is goed dat iemand ons wijst op de kleine lettertjes en de regeltjes waar we ons aan moeten houden.

Jullie zijn dus zoals gezegd het beste terras van 2023. Hoe zorg je er voor dat je de komende jaren dezelfde service en kwaliteit kunt leveren?

Dat blijft de grootste uitdaging. We proberen onze medewerkers te blijven triggeren om altijd 100% te geven. We laten ze trainingen volgen en blijven werken aan de knelpunten binnen het bedrijf. Optimaliseren is erg belangrijk.

Wil jij een drankje drinken op het terras die vorig jaar als beste van Nederland verkozen is, ga dan snel naar de Hoofdstraat 9, 7561 AB in Deurningen

” We proberen onze medewerkers te blijven triggeren om altijd 100% te geven. We laten ze trainingen volgen en blijven werken aan de knelpunten binnen het bedrijf. Optimaliseren is erg belangrijk.”