Noaberproat: met Robin Visser van Digital Monks

Wij hebben onze noaber Robin deze maand geïnterviewd. Maar wellicht kan ik beter zeggen onze Monnik. Waarom? Dat lees je hieronder.

Kun je jezelf even voorstellen?

Ik ben Robin Visser.

Je bent eigenaar van de Digital Monks. Een
bijzondere bedrijfsnaam. Hoe ben je op deze
naam gekomen en hoe verhoudt de naam zich
met jouw bedrijfsactiviteiten?

Wij doen geen uurtje-factuurtje en nemen alle tijd die nodig is om online doelen van klanten te behalen. We zijn een zeer datagedreven bureau, maar begrijpen ook goed dat niet alles in data terug te vinden is. Door als monniken te werk te gaan hebben we gemerkt dat deze vorm van aandacht en liefde bij ieder traject vereist is en vruchten afwerpt.

Je wilt een van de bekende gezichten worden in de wereld van de marketing. Hoe denk je dat te gaan doen en waarom zijn jullie de beste?
Wij zijn juist géén fullservicebureau, maar uitsluitend gespecialiseerd in Google kanalen en ook alleen werkzaam in de meest competitieve online branches. We houden ons dag-in-dag-uit alleen maar bezig met Google. Behalve dat we alle tijd nemen en geen uurtje-factuurtje hanteren, zijn we één van de weinige bureaus in Nederland met duizenden samenwerkingsverbanden met de meest autoritaire blogs en magazines op internet. Hierdoor behalen we vaak structureel top posities waar dat anderen niet lukt, puur omdat zij deze samenwerkingen vaak niet zo hebben.

Wat vind je het leukste aan je werk en waarom?

Het leukste vind ik om te zien hoe onze collega’s persoonlijke stappen maken. Dus op persoonlijk vlak maar ook op zakelijk vlak. Ze maken hier heel wat mee en we helpen om hen in hun kracht te zetten.

Bij het bezoek aan jullie viel het mij gelijk op dat er een gezellige en prettige sfeer hangt op kantoor. Hoe bewaak je  het harde werken maar ook de sfeer?

Dit blijft altijd een bijzonder mensenwerk, gezien wij ook nog eens erg veel leuke dingen hebben in onze kantoortuin van 600m2. Zo maken onze collega’s bijvoorbeeld gebruik van onze gym, wordt er veel getafeltennist, gevoetbald, gegamed, etc. Omdat ieder persoon zijn/haar eigen verantwoordelijkheden heeft met bijhorende KPI’s houden we de productiviteit én de sfeer wel continu goed in de gaten. Wanneer je hard werkt is er ook alle ruimte om hard te ontspannen. Zolang onze klanten de doelen behalen en wij als bedrijf ook continu blijven groeien kan vrijwel alles.

Elk bedrijf krijgt te maken met verzekeringen. Waarom heb jij destijds gekozen voor Zandstra Financieel Advies?

We hebben voor Zandstra gekozen omdat dit ook een club jonge mensen is, met veel expertise én vooral heel veel relevante ervaringen op het gebied van ondernemerschap. Dat geeft ons niet alleen de mogelijkheid om de beste verzekeringen te nemen, maar ook om van elkaar te leren.

Welke verzekeringen vind jij binnen Digital Monks het belangrijkste? En waarom vind je deze verzekeringen belangrijk?

Wij vinden het belangrijk dat alles in de basis goed gedekt is, maar dat als er wat ergs met onze collega’s gebeurt, zij niet in de steek gelaten worden en blij zijn dat ze bij Digital Monks in dienst zijn. We gaan met Zandstra daarom verder dan alleen de basisverzekeringen. Zo zal iemand bij volledige arbeidsongeschiktheid de rest van zijn of haar leven gedekt blijven, in plaats van slechts een paar jaar. Gezien we allemaal jonge mensen in dienst hebben vinden we dat heel belangrijk.

Welke bescheiden rol speelt Zandstra Financieel Advies binnen jouw organisatie?
Om vanuit ondernemersperspectief met ons mee te denken. Het is ook direct duidelijk dat zij al heel veel ervaringen hebben op dit vlak en dat helpt ons weer te leren en de juiste keuzes te maken.

Digital Monks heeft 2 eigenaren. Wie doet nou precies wat? En hoe zorgen jullie er voor dat jullie altijd op 1 lijn liggen?

We zijn twee verschillende personen, maar met dezelfde visie. Roy pakt meer de commerciële kant op, zoals new business, terwijl ik mezelf vooral vastbijt in de inhoudelijke trajecten met specialisten. Alle strategische beslissingen nemen we samen, we zien het ook als een groot voordeel dat we dit samen doen in plaats van alleen.

Wil jij meer weten over Digital Monks en wat Robin voor jou kan betekenen? Of ben jij geïnteresseerd in zijn werk. Kijk dan op https://www.digitalmonks.nl/

” Door als monniken te werk te gaan hebben we gemerkt dat deze vorm van aandacht en liefde bij ieder traject vereist is en vruchten afwerpt.”