Noaberproat: met Koos van Oostec

Wij hebben onze noaber Koos deze maand geïnterviewd. Koos heeft samen met twee compagnons het succesvolle bedrijf Oostec opgericht en zijn gevestigd in Hengelo. Oostec heeft vele ervaringen opgedaan in het automatiseren van machines en processen en is in deze huidige tijd dus erg relevant. Graag stellen wij hem aan je voor.

Kun je jezelf even voorstellen?

Ik ben Koos Braam, directeur van Oostec in Hengelo. Ik woon in het prachtige Zutphen met vrouw en drie kinderen. Bij Oostec werk ik met veel plezier en uiteraard met ons team aan het automatiseren van machines en processen in binnen -en buitenland.

Hoe ben je ooit voor jezelf begonnen?

Oostec ben ik samen met mijn twee compagnons begonnen. Alle drie waren we in de overtuiging dat we als vakidioten ons werk beter zouden kunnen dan de bedrijven om ons heen. Deze uitdaging zijn we in 2011 aangegaan.

Waarin onderscheid Oostec zich ten opzichte van andere industriële automatiserings bedrijven?

Oostec is een bedrijf die nauw betrokken is bij hun klanten en de projecten. Dat leidt tot een relatie van vertrouwen waarbij een half woord genoeg is. Ook leveren we een totaalproduct in de automatisering van elektrotechniek tot aan de productieplanning.

Hoe ben je bij ons terecht gekomen?

Ik ken Erik van businessclub CUWAS. Hier zijn we in 2022 tegelijk geïntroduceerd. Zoals iedereen wel zal begrijpen was ik meteen onder de indruk van zijn kennis en enthousiasme. Na het laten doorlichten van ons verzekeringspakket bleek hier wel wat verbetering in te zitten.

Wat trok je aanvankelijk aan in ons bedrijf?

Na het eerste gesprek had ik het gevoel dat de no nonsens cultuur en het snelle schakelen van Zandstra goed zou passen bij Oostec. Zandstra is net als Oostec een ambitieus bedrijf wat leuke gesprekken opleverde en uiteraard geniet Erik de gunfactor.

Wat vind je van onze samenwerking en service?

Bij het samenstellen van ons verzekeringspakket lichtte Zandstra duidelijk de diverse keuzes toe. Dit met de mogelijke risico’s zonder waardeoordeel te geven. Zandstra is rechtdoorzee en zal je niet iets aansmeren. Reactietijden van onze partners zijn bij ons erg belangrijk en daarin stelt Zandstra ons niet teleur. De presentatie die Erik bij ons gegeven heeft voor ons personeel over verschillende financiële zaken was erg verhelderend, leerzaam en leuk.

Wat zou je zeggen tegen iemand die naar ons bedrijf informeert?

Als de persoon op zoek is naar goed advies zou ik zeggen.. doen!

Hoe zie jij onze verdere samenwerking voor je?

Oostec zal met de groeiambities de ondersteuning van Zandstra goed kunnen gebruiken. Wij gaan dan ook voor een langere termijn samenwerking.

Wil jij ons nog wat zeggen?

Houd de huidige klantgerichtheid vast, ook als jullie verder groeien! Tot snel!

Wil jij meer weten over Oostec en wat Koos voor jou kan betekenen? Of ben jij geïnteresseerd in zijn werk. Kijk dan op https://oostec.nl/

“Alle drie waren we in de overtuiging dat we als vakidioten ons werk beter zouden kunnen dan de bedrijven om ons heen.”