Noaberproat: met Corine van Geluksbaas

Wij hebben onze noaber Corine deze maand geïnterviewd. Ze noemt zichzelf een echte geluksbaas, omdat ze zo geniet van haar werk. Maar volgens mij mag Borne zich gelukkig prijzen maar haar als inwoner.

Kun je jezelf even voorstellen?

Ik ben Corine Hofstra. Inmiddels ben ik al 33 jaar een gelukkige Bornenaar! Na het behalen van mijn master in Marketing Communication heb ik 6 jaar lang een eigen zaak gehad in Enschede, maar inmiddels ben ik alweer 4 jaar als zzp’er aan de slag in mijn kantoor in Borne.

Je bent eigenaar van de Geluksbaas. Een bijzondere bijnaam. Hoe ben je op deze naam gekomen en hoe verhoudt de naam zich met jouw bedrijfsactiviteiten?

Ik voel me oprecht een echte geluksbaas, omdat ik al 4 jaar lang de gaafste projecten mag oppakken voor verschillende opdrachtgevers. Ik werk niet alleen als citymarketeer voor Borne, maar schrijf bijvoorbeeld ook speeches/keynotes voor ondernemers & trouwerijen, organiseer soms ineens een kerstfeest, presenteer wel eens een pubquiz, zet ondernemers in de spotlight via sociale media, organiseer evenementen, heb inmiddels een eigen podcaststudio: mijn werkzaamheden schieten werkelijk alle kanten op. Een soort van creatief strateeg, verhalenverteller, marketeer, organisator en verbinder in één dus! Ik kan én mag alles doen wat ik leuk vind, dus zie mezelf als een Geluksbaas.

Je bent één van de gezichten van Borne. Van welke evenementen zouden we je moeten kennen?

Naast mijn werk als citymarketeer voor Borne, zou je me ook kunnen kennen van bijvoorbeeld Slag om Borne en de Melbuul’ndagen.

Welk evenement vind je zelf het leukste en waarom?

Ah dat is moeilijk kiezen! Maar dan denk ik toch Slag om Borne. De aanloopperiode naar het evenement toe vraagt heel veel creativiteit. Uiteindelijk is het heel leuk om met zo’n klein groepje (we zijn met z’n vijven) te bedenken wat zo’n 2.000 mensen in Borne moeten gaan doen qua opdrachten en op welke vragen ze een avondlang mogen gaan broeden.

Als je zo’n evenement organiseert,, kun je dan zelf nog wel genieten?

Zeker! Hoewel we de eerste twee jaar wel stress hadden, hebben het inmiddels goed op de rit en is het genieten van begin tot eind! Het is in heel het dorp onderwerp van gesprek. Zowel voor het evenement als achteraf. Als marketeer kan je daar alleen maar van dromen!

Wat vind je van onze samenwerking en service?

Bij het samenstellen van ons verzekeringspakket lichtte Zandstra duidelijk de diverse keuzes toe. Dit met de mogelijke risico’s zonder waardeoordeel te geven. Zandstra is rechtdoorzee en zal je niet iets aansmeren. Reactietijden van onze partners zijn bij ons erg belangrijk en daarin stelt Zandstra ons niet teleur. De presentatie die Erik bij ons gegeven heeft voor ons personeel over verschillende financiële zaken was erg verhelderend, leerzaam en leuk.

Elk bedrijf krijgt te maken met verzekeringen. Waarom heb jij destijds gekozen voor Zandstra Financieel Advies?

Ik kende Erik via de Slag om Borne (handig zoveel Bornse connecties!) en was er in 2022 klaar voor om voor een koophuis te gaan. Erik heeft me onwijs goed geholpen, want als alleenstaande én als zzp’er een huis willen kopen is geen makkelijke opgave. Maar door snel schakelen en het meedenken van Erik is het nog net op tijd gelukt en woon ik nu in een heel knus huis in de mooiste straat van Borne!

Welke verzekeringen vind jij binnen de Geluksbaas het belangrijkste? En waarom vind je deze verzekeringen belangrijk?

Ik denk toch mijn arbeidsongeschiktheidsverzekering die ik via Zandstra Financieel Advies heb afgesloten. De eerste 7 jaar van mijn ondernemerschap heb ik het zonder gedaan, maar er was altijd dat stemmetje in m’n achterhoofd. Ik zal niet zeggen dat ik nu meer risico’s neem met wiebelige ladders of iets dergelijks, maar het is fijn om te weten dat dit goed geregeld is mocht er wat gebeuren. Helemaal als je een koophuis bent en geen opvangnet van een partner hebt.

Welke bescheiden rol speelt Zandstra Financieel Advies binnen jouw organisatie?

Doordat alles goed geregeld is via Zandstra hoef ik me – over dit gedeelte – geen zorgen meer over te maken. Net als het feit dat ik ooit een accountant heb ingeschakeld. In principe zou je alles zelf uit kunnen zoeken en jezelf aanleren, maar daar krijg ik geen energie van en ik gun me er zelf ook geen tijd voor. Liever leg ik deze energievreters neer bij mensen die er goed in zijn en die ik kan vertrouwen. En dan ben ik bij Zandstra Financieel Advies aan het juiste adres ?.

Wil jij meer weten over Geluksbaas en wat Corine voor jou kan betekenen? Of ben jij geïnteresseerd inhaar werk. Kijk dan op https://www.degeluksbaas.nl/

“Ik kan én mag alles doen wat ik leuk vind, dus zie mezelf als een Geluksbaas”