Hej’t al heurt? Stijgende premies verzekeringen

Beste Noabers,

Als financiële Noaber begrijpen we hoe belangrijk het is om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen, of het nu gaat om lokale evenementen of economische trends. Elke noaber heeft verzekeringen en dus te maken met de premies hiervan.

Consumenten ondervinden toenemende druk op portemonnee

De verzekeringswereld staat wereldwijd onder druk, aangezien verzekeringspremies aanzienlijk stijgen. Deze toenemende kosten hebben directe gevolgen voor consumenten en bedrijven, waardoor velen zich afvragen hoe ze kunnen omgaan met de groeiende financiële last.

De stijgende premies worden toegeschreven aan een combinatie van factoren, waaronder toenemende schadeclaims, wereldwijde economische onzekerheid en de impact van natuurrampen. Verzekeringsmaatschappijen ervaren hogere uitgaven als gevolg van frequentere en intensere schadegevallen.

Bij autoverzekeringen zien consumenten bijvoorbeeld een merkbare stijging van de premies. Dit wordt veroorzaakt door toenemende kosten voor autoherstel, medische behandelingen na ongevallen en zelfs diefstal. Verzekeraars moeten zich aanpassen aan de veranderende risicolandschappen en de toenemende complexiteit van schadeclaims. Ook de opkomst van elektrische auto`s speelt hierin een belangrijke rol. Als er kortsluiting ontstaat bij een elektrische auto is de kans op totaalverlies groot.

Bedrijven merken eveneens de gevolgen van de stijgende verzekeringspremies. De kosten voor het verzekeren van bedrijfseigendommen en aansprakelijkheid nemen ook toe waardoor bedrijven worden geconfronteerd met extra financiële druk.

Ook wij bij Zandstra Financieel Advies merken dat de kosten fors toenemen. De groep noabers waarvoor het elke maand weer een uitdaging is om de maandelijkse lasten te betalen stijgt. Wij denken dan ook graag mee in oplossingen hiervoor. Zo kunnen wij helpen in het afdekken van belangrijke risico`s om financiële tegenvallers te voorkomen. Daarnaast is het vaak ook mogelijk om betalingsregelingen te treffen of om de incassodatum te wijzigen.

Alleen door samen te werken kunnen we deze problemen voorkomen en oplossen. Laat het ons weten als wij hierin iets voor je kunnen beteken.

Nieuwsgierig geworden naar wat dit voor jou betekent? We maken graag tijd voor je om te kijken welke kansen en mogelijkheden er zijn!

Tom Kolner, 20-02-2024