De TamTam van Tom & Tom: waterschade

Beste Noabers,

Welkom bij de eerste TamTam van Tom & Tom.
In deze blog gaan wij, Tom Kolner en Tom van Buuren, jullie op de hoogte houden van het reilen en zeilen op ons kantoor en krijg je een kijkje in de keuken bij Zandstra Financieel Advies. Daarnaast zullen we jullie in onze blogs voorzien van handige tips en tricks over financiële producten en verzekeringen zodat je altijd up-to-date blijft!

Tips en Tops

We beginnen met een minder leuk thema, namelijk waterschade.
Het zal je niet ontgaan zijn, december en januari waren natte maanden met veel wateroverlast waardoor ook onze telefoon roodgloeiend stond met schademeldingen. Een natte periode brengt namelijk niet alleen lekkage en ondergelopen kelders met zich mee, maar zorgt ook voor schade op de lange termijn (houtrot, verzakkingen etc.). Staat de kelder of kruipruimte vol door hoog grondwater, dan is gevolgschade aan o.a. vloeren en houtwerk niet verzekerd wat door velen als onaangename verrassing wordt ervaren. Reden; schade door grondwater is uitgesloten gezien de verzekeraar acht dat je deze schades zelf voorkomt waar mogelijk.

Tip: Het spreekt natuurlijk voor zich; voorkomen is beter dan genezen!
Een huis behoeft onderhoud en ben je huizeneigenaar, dan is het onderhouden van de woning je eigen verantwoordelijkheid. Het periodiek schoonmaken van (dak)goten, bijhouden van schilderwerken, reiniging van de woning en onderhoud van bijvoorbeeld het rookkanaal kan er aan bijdragen dat eventuele gebreken tijdig herkend worden en toekomstige schade beperkt blijft.
Heb je last van een hoog grondwaterpeil en staat er regelmatig een laag water onder de woning, dan kan bijvoorbeeld een dompelpomp soms al uitkomst bieden.

Weet je niet waar je moet beginnen of ben je bang voor hoge kosten? Laat ons dan eens met je meedenken. Inmiddels hebben we een groot netwerk opgebouwd met bouwspecialisten, schadeherstellers, dakdekkers etc. etc.
Wist je ook dat hypotheekverstrekkers de mogelijkheid bieden om een bouwdepot aan te gaan?
Van hieruit kan je de verbouwing, verbetering en verduurzaming van je woning vaak op een voordelige manier bekostigen en kan je het spaargeld achter de hand houden voor onvoorziene kosten. We rekenen de mogelijkheden graag voor je door onder het genot van een kop koffie of thee

Nieuwsgierig geworden naar wat dit voor jou betekent? We maken graag tijd voor je om te kijken welke kansen en mogelijkheden er zijn!

Tom van Buuren, 30-01-2024