Noaberproat: met Erik Lozeman van De Computerman Twente

Wij hebben onze noaber Erik Lozeman deze maand geïnterviewd. Hij vertelt over het ontstaan van zijn bedrijf en hoe FC Twente hierin verweven is.

Kun je jezelf even voorstellen?

Mijn naam is Erik Lozeman, 31 jaren jong, wonend en ondernemend in Hengelo.

Je bent eigenaar van De Computerman Twente. Een bijzondere bedrijfsnaam. Hoe ben je op deze naam gekomen en hoe verhoudt de naam zich met jouw bedrijfsactiviteiten?

Dank je wel, ik ben ook nog steeds elke dag blij met de bijzondere naam van mijn bedrijf! Toen ik in 2016/2017 op zoek was naar een naam, wilde ik iets anders dan wat al overal te zien was. Ik keek naar bedrijfsbusjes en de namen die daarop stonden om inspiratie op te doen en ik dacht na over wat niet alledaags is. Had ik iets gedaan wat heel erg voor de hand lag, dan was het waarschijnlijk Lozeman ICT geworden. Niet mijn stijl. Het was voor mij belangrijk dat Twente in mijn bedrijfsnaam voorkwam, dat stond vast. Natuurlijk moest er ook iets in de naam zitten dat met computers te maken had en dat mensen konden onthouden. Omdat ik al wat bijbaantjes en stages in de ICT had gedaan en daar dus al actief mee was, noemden mensen me soms automatisch al Computerman. Tot op een dag zag ik een busje met de naam Keukenman en zo ontstond De Computerman Twente.

Je wilt een van de bekende gezichten worden in de wereld van computer hulp / computer service. Hoe denk je dat te gaan doen en waarom zijn jullie de beste?

Samen met mijn team zetten we ons in om een gevestigde naam te worden in de wereld van computerhulp. Wat mijn bedrijf bijzonder maakt, is dat we voornamelijk (ongeveer 90%) actief zijn in de particuliere markt. De overige 10% bedienen we in de kleinzakelijke sector. Bij de meeste computerbedrijven zijn deze percentages precies andersom. We zijn een toegankelijk bedrijf voor Henk van hiernaast, Mien uit Delden en Johan uit Saasveld, maar ook voor Jesse die een laptop voor school zoekt. Onze benaderbaarheid is belangrijk, we willen dat mensen zich op hun gemak voelen en dat ze gehoord worden. De beste persoonlijke service is waar ik naar streef met mijn bedrijf. Dit is precies wat de “grote jongens” vaak niet bieden, waar je vaak behandeld wordt als een nummer en niet als een mens.

Wat vind je het leukste aan je werk en waarom?

Het leukste van mijn werk is de waardering die we krijgen. Mensen komen naar ons toe met soms grote computerproblemen. Wanneer ze hun gerepareerde computer bij ons komen ophalen, of wanneer ze na een persoonlijk gesprek met een glimlach ons pand verlaten en laten weten dat ze ontzettend blij met ons zijn, voel ik automatisch een enorm trots gevoel.

In een van mijn eerste jaren heb ik geholpen bij het terughalen van data en foto’s voor een uitvaart. Dankzij mijn inzet kon er een diavoorstelling worden gemaakt van foto’s van de overledene. Dat is iets wat ik nooit zal vergeten.

Ook vind ik het geweldig om het bedrijf te laten groeien. Ik zie kansen en speel daarop in en vervolgens zie ik dat het resultaat oplevert. Ik houd van het ondernemerschap.

FC Twente loopt als een rode draad door jouw leven. Hoe verhoud zich dat in het dagelijks leven op de werkvloer?

FC Twente zit inderdaad heel diep in mijn hart. Het is een zeer belangrijk onderdeel van mijn leven, ik sta er mee op en ga er mee naar bed, zou je kunnen zeggen. Dit is ook duidelijk te zien in mijn dagelijkse leven op de werkvloer. Bij aankomst bij mijn pand valt direct op dat ik twee grote rode containers heb staan met daarop het Twentse ros. Zodra je binnenkomt, word je begroet door het kenmerkende FC Twente-rood. Daarnaast hangen er overal in het pand spullen die verband houden met FC Twente. In de keuken zijn er schilderingen van legendes Blaise Nkufo en Bryan Ruiz. In mijn kantoor hangen vijf wedstrijdshirts van voormalige spelers (waaronder Wout Brama die we al eens hebben mogen verwelkomen met zijn laptop) en twee enorme canvasdoeken van de Grolsch Veste. Benieuwd geworden? Kom gerust eens een kijkje nemen, de koffie staat klaar!

Naast alle FC Twente-elementen, is uiteraard ook het Twentse ros in mijn logo verwerkt. Het beeldmerk van mijn logo toont de zijkant van een laptop met daar bovenop het Twentse ros.

Elk bedrijf krijgt te maken met verzekeringen. Waarom heb jij destijds gekozen voor Zandstra Financieel Advies?

Ik ken eigenaar Erik Zandstra al lange tijd. We hebben elkaar leren kennen toen we allebei actief waren bij voetbalvereniging SV Juliana ’32 in Hengelo. Op dat moment was Erik daar ook veel aanwezig. Met Erik kon ik altijd fijn ‘zeuren’ over voetbal, omdat hij natuurlijk de verkeerde club steunt. Dit was de tijd was waarin zijn Ajax en mijn FC Twente verwikkeld waren in een spannende strijd om alle prijzen in Nederland, zo rond 2009/2010/2011. Dat levert natuurlijk fijne gespreksstof op.

Welke verzekeringen vind jij binnen De Computerman Twente het belangrijkste? En waarom vind je deze verzekeringen belangrijk?

Als ik aan verzekeringen denk, is de verzuimverzekering natuurlijk onmisbaar. Ik vind deze verzekering erg belangrijk, omdat verzuim grote problemen kan veroorzaken. Als je hier geen dekking voor hebt, kan dat direct leiden tot hele vervelende gevolgen. Daarnaast hecht ik veel waarde aan de bedrijfsschade-/diefstalverzekering. Wat ik zo mooi vind aan de bedrijfsschadeverzekering is dat je zelf aan een groot aantal eisen moet voldoen. Dat klinkt misschien vreemd, maar dankzij deze verzekering weet ik dat mijn bedrijf volledig goed beschermd is tegen diefstal. Ondernemers die geen dergelijke verzekering hebben, zijn vaak automatisch minder goed beschermd tegen diefstal. Gemoedsrust is hierin het codewoord.

Welke bescheiden rol speelt Zandstra Financieel Advies binnen jouw organisatie?

Wat ik echt ontzettend waardeer aan Zandstra Financieel Advies is dat ik dankzij jullie gemoedsrust ervaar. Als er iets gebeurt waarbij ik direct hulp nodig heb, staan jullie altijd voor mij klaar. Jullie denken met mij mee, ik hoef nooit lang te wachten op antwoorden, gewoon een kwestie van Noaberschap. Het voelt gewoon als de perfecte match.

Als er iemand solliciteert bij jou en die is fan van heracles almelo. Wordt diegene dan aangenomen? 😉

Die persoon staat in ieder geval met 1-0 achter en ik vermoed dat na ons eerste kennismakingsgesprek hij/zij zelf al niet meer wil, gezien het feit dat ons pand bijna een FC Twente-dependance is. 😉

Wil jij hulp met jouw computer en persoonlijke service ontvangen? Dan ben je bij De Computerman Twente aan het juiste adres! Piet Heinstraat 81, 7556 XT Hengelo

” Wat mijn bedrijf bijzonder maakt, is dat we voornamelijk (ongeveer 90%) actief zijn in de particuliere markt. De overige 10% bedienen we in de kleinzakelijke sector. Bij de meeste computerbedrijven zijn deze percentages precies andersom. .”